Hjorten i Vestland har alltid vore del av vestlandsnaturen. Han kom før menneska busette seg i regionen etter at isen som dekte Noreg trekte seg tilbake for rundt ti tusen år sidan. Tidlegare snøfall, tjukkere snødekke og seinare snøsmelting, er blant årsakane til at hjorten er typisk for Vestlandet.
Over halvparten av hjorten i Noreg kjem frå Vestland. Han er i fjellet og ved fjordane.
Hjort er ei naturleg råvare frå naturen.
Hjortekjøt er ei delikatesse, og ei av dei beste råvarene Noreg kan by på.
Hjortekjøt er magert og sunt. Det er rik på omega-3, og blir ikkje klassifisert som raudt kjøt.
Noregs fremste kokkar har norsk hjort på menyen.
Fleire av verksemdene i hjorteklynga samarbeider med leiande kokkar i Noreg.
Hjorten er ein del av landskapet i Vestland. På garder som driv med oppdrett av hjort er det ofte tilrettelagt for besøk. Hjort gir barn og vaksne gode minner.
Hjorteoppdrett er ei stor moglegheit i Vestland, og bidreg til eit meir variert landbruk, og til eit rikt kulturlandskap.
Hjort frå Vestland er del av konseptet Norway's Coastal Kitchen.
Klynga er éin av over sytti lokalmatleverandørar til Hurtigruten.
Hjortekjøtt frå Vestland er eit berekraftig produkt og
er med på å marknadsføra regionen.
Å skapa ein næringsveg for hjortekjøtet bidreg til ei god forvaltning av hjorten. Kjøtet som kjem frå jegerar og hjortefarmar er kontrollert og er av beste kvalitet.
Hjortejakt er ein viktig del av vestlandskulturen,
og mange vel å flytte heim att til Vestland for å kunne vere med på jakta og kome nærare den vakre naturen vår.
Både den ville og tamme hjorten er ein unik ressurs
for lokal verdiskaping. Hjorten bidreg til sterke og levande lokalsamfunn.
Les meir hos Norsk Hjortesenter.
Klyngekoordinator er Norsk Hjortesenter, som har adresse:
Kvalstadvegen 191
6914 Svanøybukt
Telefon
+47 414 03 281
E-post
hjort@hjortesenteret.no
Følg oss på Facebook