Utforsk hjertet av norsk hjortenæring – der tradisjon møter bærekraft.
Hjorteklynga skal utvikle ein næringsveg for hjortekjøtt og bidra til at
meir av hjortekjøtet frå Vestland finn veg til marknaden.
Hjorteklynga består i dag av ti verksemder frå Vestland. Nokre verksemder driv med oppdrett av hjort og opplevingar. Nokre verksemder er viltbehandlingsanlegg og tek imot kjøtt frå jegerar og grunneigarar.
Alle verksemdene har spesialisert seg på hjortekjøt, driv med produktutvikling og sel hjortekjøtt. Dei fleste av verksemdene har eigne slakteri. Ei av verksemdene er også eit kompetansesenter for hjort, og driv med oppdrett av hjort med tanke på forsking og utvikling av næringa.
Hjorteklynga samarbeider med dei fremste kokkane i Noreg. På biletet ser vi Ole Jonny Eikefjord frå Førde som er ein profilert gourmetkokk. Han driv mellom anna Restaurant Eik, Restaurant Eik Annen Etage og Eik Fjord i Olso, og er ein kokk som er oppteken av å setje norsk hjort på menyen.
Organisering
KLYNGEKOORDINATOR:
Stiftinga Norsk Hjortesenter har ansvar for å koordinere aktivitetane i klynga og leie programmet for klyngeutvikling i 2024. Kompetansesenteret fungerer også som kontakt for klynga.
ARBEIDSGRUPPER:
For 2024 har Hjorteklynga oppretta tre arbeidsgrupper, som jobbar med tema som er viktig å arbeide med.
REFERANSEGRUPPA:
Referansegruppa består av nokre representantar frå verksemdene og Vestland fylkeskommune, som finansierer klyngeprogrammet.
Referansegruppa har hovudansvaret for å utvikle klynga og sørga for at hjort som næringsveg får større merksemd i Vestland og i Noreg.
Klyngekoordinator er del av referansegruppa.
PARTNERE:
Hjorteklynga har formalisert eit samarbeid med offentlege aktørar på regionalt og lokalt nivå, og dessutan med kompetansemiljø og sentrale organisasjonar som jobbar med å utvikle landbruks- og skogsressursane.